155741
Book
In basket
Dieta w walce z rakiem : profilaktyka i wspomaganie terapii przez odżywianie / Richard Béliveau, Denis Gingras. - Warszawa : Oficyna Wydawnicza Delta W-Z, [2007]. - 213, [1] strona : ilustracje, fotografie kolorowe, tabele, mapy ; 22 cm.
Liczne badania podstawowe, kliniczne i epidemiologiczne wykazały, że spożywanie w znacznych ilościach pokarmów roślinnych, zwłaszcza owoców i warzyw, w decydującym stopniu wpływa na obniżenie ryzyka zachorowania na raka. Niektóre z nich zawierają duże ilości związków fotochemicznych, które zapobiegają zmianom rakowym mikroguzów rozwijających się w organizmie w ciągu życia. Z najnowszych badań wynika, że oprócz owoców i warzyw właściwości przeciwrakowe mają także m.in.: zielona herbata, kurkuma, soja, gorzka czekolada. Codzienna dieta złożona z owoców, warzyw, zielonej herbaty i czerwonego wina dostarcza organizmowi dawki przeciwrakowych związków fitochemicznych, którą można określić jako terapeutyczną. Jest to najprostszy, a zarazem skuteczny sposób zapobiegania wystąpieniu i rozwojowi raka.
Availability:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. W 61 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again