155742
Book
In basket
Kuchnia indyjska wege by Tapi / Tapinder Sharma. - Warszawa : Wydawnictwo RM, 2024. - 190, [3] strony : fotografie kolorowe, 23 cm.
Poznaj wspaniałą, kolorową, pachnącą kuchnię indyjską w wersji wege! Czy masz ochotę na przepyszną zupę z soczewicy, wegetariańskie samosy, matar paneer, wege biryani, sałatkę z mango, a może chutney jabłkowy? Co powiesz na deser jalebi i mango lassi? W tej książce znajdziesz przepisy na: zupy, przekąski, dania główne, pieczywo, dania z ryżem, raity, sałatki, chutneye, a także słodycze i napoje. Wszystko, co potrzebne, by wyczarować wspaniały klimat Indii w twojej kuchni! Każdemu przepisowi towarzyszy wstęp przybliżający historię i charakter opisywanego dania. Dokładne instrukcje pomogą ci przyrządzić samodzielnie wspaniałe, bogate w smaku dania, a wskazówki i ciekawostki pozwolą poszerzyć wiedzę o kulinarnej kulturze Indii.
Availability:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. W 64 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again