Sortowanie
Źródło opisu
KATALOG GŁÓWNY
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(2)
Autor
Budzowska Aleksandra
(1)
Gąsiorowska Wanda
(1)
Maksymowicz-Hamann Jowita
(1)
Malinowska Ewelina
(1)
Sears Robert
(1)
Sears William (1940- )
(1)
Szloser Marta
(1)
Wrzesińska Kamila
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Przynależność kulturowa
Literatura amerykańska
(1)
Literatura angielska
(1)
Temat
Gluten
(2)
Alergeny
(1)
Alergia
(1)
Alergia pokarmowa
(1)
Alergiczne zapalenie spojówek
(1)
Anafilaksja
(1)
Astma atopowa
(1)
Atopowe zapalenie skóry
(1)
Celiakia
(1)
Chorzy na celiakię
(1)
Diagnostyka medyczna
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Dietetyka
(1)
Dzieci
(1)
Immunologia
(1)
Kucharstwo
(1)
Kuchnia polska
(1)
Nietolerancja glutenu
(1)
Nietolerancja histaminy
(1)
Nietolerancja laktozy
(1)
Odżywianie
(1)
Refluks żołądkowo-przełykowy
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Data zmiany: 28.10.2022
Kuchnia polska bez pszenicy : ponad 300 sprawdzonych domowych przepisów / Marta Szloser, Wanda Gąsiorowska. - Wrocław : Wydawnictwo Bukowy Las, copyright 2014. - 366, [1] strona [16] stron tablic : ilustracje ; 21 cm.
Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające syrop glukozowo-fruktozowy albo tłuszcze trans). Autorki „Kuchni polskiej bez pszenicy” proponują coś zupełnie innego. W części wstępnej radzą, na co zwracać uwagę podczas zakupów i jak wybierać składniki najlepszej jakości, podając konkretne przykłady i nazwy produktów dostępnych w polskich sklepach. Obszerna część poświęcona przepisom zawiera ponad 300 receptur na domowe posiłki od rana do wieczora: chleby i bułki, słodkie i słone śniadania (m.in. pasty i pasztety, gofry, omlety i racuszki), pożywne zupy, dania obiadowe (głównie wegetariańskie i wegańskie wariacje, np. pierogi, kotleciki, pyzy, makarony, tarty i pizze) oraz sałatki i przekąski. Oczywiście nie mogło zabraknąć słodkości! Lekkie desery oraz wspaniałe torty, szybkie ciasta i muffinki, ciasteczka i batoniki, z owocami, płatkami, orzechami, czekoladą… I mniej typowe – z burakami albo fasolą. A do tego najważniejsze podstawowe receptury, np. na ciasta naleśnikowe, biszkopty, mleka roślinne, sosy, domowe słodziki czy jogurt. [opis wydawcy książki]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Data zmiany: 26.08.2022
Nieleczone problemy alergików - zatkany nos, swędząca skóra czy bóle brzucha - mogą prowadzić do wielu poważnych schorzeń, takich jak astma, egzema, zapalenie jelit, a nawet do problemów neurologicznych. Niezależnie od tego, czy alergia została już zdiagnozowana, czy dopiero ją podejrzewasz, w tej książce znajdziesz wiele przydatnych i opartych na najnowszych badaniach informacji, które pomogą ci poprawić stan zdrowia całej rodziny, zarówno dzieci, jak i dorosłych. William i Robert Searsowie, ojciec i syn, to znani na całym świecie pediatrzy i autorzy wielu wydanych również w Polsce poradników dla rodziców. W tej książce przedstawiają nie tylko przyjazny plan wspierania leczenia, ale też uczą, jak zapobiegać alergiom i ich objawom.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej