155744
Book
In basket
Sekrety kuchni Watykanu / Eva Celada ; z hiszpańskiego przełożyła Marta Boberska. - Warszawa : Świat Książki, 2010. - 319 stron : ilustracje (głównie kolorowe) ; 22x22 cm.
Książka-album, opowiadająca dzieje papiestwa poprzez to, co jadano przy watykańskich stołach. Ponad sto prostych i wyrafinowanych przepisów z różnych epok, niezliczone ciekawostki i anegdoty. Co jadali papieże, począwszy od św. Piotra, uczestnika Ostatniej Wieczerzy, skończywszy na Janie Pawle II i Benedykcie XVI. Jakie potrawy lubili szczególnie? Czym podejmowano gości? Jak wyglądały słynne watykańskie uczty? Co zmieniało się na papieskim stole wraz z Wielkim Postem?
Availability:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. W 64 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia strony [313]-314.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again