Sorting
Source
KATALOG GŁÓWNY
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Status
unavailable
(1)
Branch
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(1)
Author
Błażewicz Paweł
(1)
Czaban Kamila
(1)
Górecka Wiktoria
(1)
Jędrzejewska Anna Kornelia
(1)
Konkol Natalia
(1)
Kwiecińska-Prysłopska Elżbieta
(1)
Maślak Magdalena
(1)
Mientkiewicz Gieno
(1)
Olech Michał
(1)
Osęka Laura
(1)
Rosa-Gruszecka Aleksandra
(1)
Szrejter Artur
(1)
Tomaszewska-Bolałek Magdalena
(1)
Łuczaj Łukasz
(1)
Year
2020 - 2025
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Chleb
(1)
Dziedzictwo kulinarne
(1)
Grzyby
(1)
Kasza
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Kultura stołu
(1)
Mięso
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Owoce
(1)
Produkty mleczne
(1)
Ryby
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
Warzywa
(1)
Zboże
(1)
Subject: place
Polska
(1)
Genre/Form
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Domain
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Historia
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Tradycje kulinarne Polski / Magdalena Tomaszewska-Bolałek. - Warszawa : Hanami Radosław Bolałek, 2023. - 350, [2] strony : ilustracje, fotografie ; 24 cm.
Tradycje kulinarne Polski to książka prezentująca kuchnię Polski od czasów dawnych Słowian po współczesność. To także opowieść o kulturze kulinarnej, znaczeniu jedzenia świątecznego i jego roli w domowych obrzędach. Książka wzbogacona została anegdotami, legendami, opowieściami oraz odniesieniami do literatury i sztuki. Znalazło się w niej miejsce dla kuchni sarmackiej, a także regionalnej. Uzupełnieniem całości jest rozdział o turystyce kulinarnej oraz 19 prostych przepisów na mniej znane dania z różnych części Polski.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
All copies are currently on loan: sygn. W 39 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again