Sortowanie
Źródło opisu
KATALOG GŁÓWNY
(242)
Forma i typ
Książki
(238)
Poradniki i przewodniki
(180)
Proza
(20)
Publikacje popularnonaukowe
(19)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(15)
Audiobooki
(1)
Mapy
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje promocyjne
(1)
Publikacje religijne
(1)
Dostępność
dostępne
(186)
wypożyczone
(59)
nieokreślona
(2)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dzieci
(82)
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(164)
Dział wewnętrzny
(1)
Multimedia
(1)
Autor
Anger Joanna
(4)
Bareła Malwina
(3)
Bator Julita
(3)
Green Fern
(3)
Kalemba-Drożdż Małgorzata
(3)
Krzyżanek Joanna
(3)
Makaruk Katarzyna
(3)
Mrowiec Justyna
(3)
Panczakiewicz Paweł
(3)
Pałasz Marzena
(3)
Piszczek Anna
(3)
Rooney Deirdre
(3)
Szczepanowska Anna T
(3)
Szydłowska Marta
(3)
Wiewiurka Zenon
(3)
Abramczyk Beata
(2)
Aszkiewicz Ewa
(2)
Baryga Mirosław
(2)
Bednarska Agnieszka (technik żywienia)
(2)
Bosacka Katarzyna
(2)
Brzozowska Maria
(2)
Błażejewska-Stuhr Katarzyna
(2)
Cegielska Agnieszka (1979- )
(2)
Dymek Marta
(2)
Gessler Magda (1953- )
(2)
Grajczak Hubert
(2)
Horodyska Ewa (1964- )
(2)
Hyży Karolina
(2)
Jędrzejec Anna
(2)
Kieżun Bartek (1976- )
(2)
Kozioł Andrzej
(2)
Krawczyk Marta
(2)
Lawson Nigella (1960- )
(2)
Lewandowska Anna (1988- )
(2)
Loftus David
(2)
Majcher Sylwia
(2)
Makarowska Magdalena
(2)
Malina Dorota
(2)
Minta Małgorzata
(2)
Mrozowska-Szaciłło Monika (1980- )
(2)
Naklicka-Kleser Jolanta
(2)
Oliver Jamie
(2)
Osęka Laura
(2)
Pająk Zofia
(2)
Paruzel Kinga
(2)
Pieńkos Magdalena
(2)
Pociecha Daria
(2)
Polkowska Hanna
(2)
Przasnek Urszula
(2)
Pustelnik Anastazja
(2)
Skarżyńska Katarzyna
(2)
Szaciłło Karolina
(2)
Szaciłło Maciej
(2)
Urban Viola
(2)
Wera Zbigniew
(2)
Abrams Rami
(1)
Abrams Vicky
(1)
Adamson Eve
(1)
Al-Jawahiri Agnieszka
(1)
Allsbrook Wesley
(1)
Androsiuk Ewa
(1)
Antonsson Sofia
(1)
Anuszkiewicz Maja
(1)
Apovian Caroline M
(1)
Art Piotr
(1)
Baranowska Natalia
(1)
Bardel Michał (1976- )
(1)
Barnard Neal D. (1953- )
(1)
Bator Jakub
(1)
Bereta-Jankowska Anna
(1)
Berner Rotraut Susanne (1948- )
(1)
Bialic Paweł
(1)
Białas Renata
(1)
Biblis Monika
(1)
Boberska Marta
(1)
Bogucka Katarzyna
(1)
Borawska Flavia
(1)
Borzobohata-Sawicka Maria
(1)
Bourdain Anthony (1956-2018)
(1)
Boutenko Victoria (1955- )
(1)
Brodzik Joanna (1973- )
(1)
Broekere Hanna de
(1)
Bronikowska Paulina
(1)
Bronowski Jacek
(1)
Bruneau Pierre
(1)
Bryjka Małgorzata
(1)
Brzazgoń-Dzięcioł Katarzyna
(1)
Bubrowiecka Renata
(1)
Bucholz Dinah
(1)
Budrewicz Olgierd (1923-2011)
(1)
Bulikowska Maria (1987- )
(1)
Béliveau Richard
(1)
Cagnoni Licia
(1)
Capponi-Borawska Tessa (1959- )
(1)
Cegielska Agnieszka
(1)
Celada Eva (1958- )
(1)
Charitonow Ewa
(1)
Chen-Wernik Dorota (1971- )
(1)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(1)
Chojnicki Przemysław
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(93)
2010 - 2019
(138)
2000 - 2009
(11)
Okres powstania dzieła
2001-
(227)
1901-2000
(2)
1989-2000
(2)
2001
(1)
Kraj wydania
Polska
(242)
Język
polski
(240)
Odbiorca
Dzieci
(12)
6-8 lat
(8)
9-13 lat
(7)
Młodzież
(7)
14-17 lat
(3)
0-5 lat
(1)
Dorośli
(1)
Rodzice
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(93)
Literatura amerykańska
(9)
Literatura angielska
(5)
Literatura francuska
(3)
Literatura szwedzka
(3)
Literatura rosyjska
(2)
Literatura włoska
(2)
Literatura australijska
(1)
Literatura czeska
(1)
Literatura niemiecka
(1)
Temat
Kulinaria
(47)
Zdrowe odżywianie
(37)
Odżywianie
(27)
Desery
(24)
Przepisy kulinarne
(22)
Zupy
(22)
Warzywa
(20)
Ciasta
(19)
Dietetyka
(19)
Kucharstwo
(17)
Gotowanie
(16)
Surówki i sałatki
(15)
Zdrowe żywienie
(14)
Owoce
(13)
Potrawy dietetyczne
(12)
Żywność
(12)
Kuchnia wegańska
(11)
Słodycze
(11)
Obyczaje i zwyczaje
(10)
Potrawy dla dzieci
(10)
Cukrzyca
(9)
Dieta bezglutenowa
(9)
Mięso
(9)
Wegetarianizm
(9)
Dzieci
(8)
Kuchnia wegetariańska
(8)
Potrawy jarskie
(8)
Rośliny lekarskie
(8)
Weganizm
(8)
Śniadanie
(8)
Insulinooporność
(7)
Kanapki i przekąski
(7)
Potrawy szybkie i łatwe
(7)
Przetwory owocowo-warzywne
(7)
Przyprawy
(7)
Kuchnia polska
(6)
Kuchnia regionalna
(6)
Kultura stołu
(6)
Makaron
(6)
Podróże
(6)
Zdrowy styl życia
(6)
Czekolada
(5)
Dieta niskowęglowodanowa
(5)
Konfitury i dżemy
(5)
Kucharze
(5)
Leczenie dietą
(5)
Napoje
(5)
Otyłość
(5)
Posiłki na wynos
(5)
Rośliny jadalne dzikie
(5)
Ryby
(5)
Sosy
(5)
Celebryci
(4)
Choroba Hashimoto
(4)
Napoje alkoholowe
(4)
Obiad
(4)
Pieczywo
(4)
Potrawy
(4)
Produkty mleczne
(4)
Przyjaźń
(4)
Alergia pokarmowa
(3)
Chleb
(3)
Choroby tarczycy
(3)
Ciąża
(3)
Cukier
(3)
Dieta FODMAP
(3)
Dieta bezmleczna
(3)
Dieta cukrzycowa
(3)
Dieta oczyszczająca
(3)
Dieta paleo
(3)
Fast food
(3)
Gluten
(3)
Indeks glikemiczny
(3)
Kasza
(3)
Koktajle
(3)
Kolacja
(3)
Kosmetyki naturalne i organiczne
(3)
Kultura
(3)
Nowotwór
(3)
Pomidory
(3)
Posiłki (jedzenie)
(3)
Relacje międzyludzkie
(3)
Ryż
(3)
Styl życia
(3)
Tarta
(3)
Wędliny
(3)
Zakupy
(3)
Zespół jelita drażliwego (IBS)
(3)
Zespół rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego
(3)
Ziemniaki
(3)
Żywność ekologiczna
(3)
Atrakcje turystyczne
(2)
Babeczki i muffiny
(2)
Batony (żywność)
(2)
Blogerzy
(2)
Boże Narodzenie
(2)
Celiakia
(2)
Choroby cywilizacyjne
(2)
Dieta fleksitariańska
(2)
Dieta ketogeniczna
(2)
Temat: dzieło
MasterChef Junior (program telewizyjny)
(2)
Harry Potter
(1)
Temat: czas
2001-
(10)
1901-2000
(6)
1801-1900
(4)
1945-1989
(2)
1989-2000
(2)
Temat: miejsce
Polska
(8)
Włochy
(4)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(2)
Albania
(1)
Ateny (Grecja)
(1)
Austro-Węgry
(1)
Birmingham (Wielka Brytania)
(1)
Europa
(1)
Europa Środkowo-Wschodnia
(1)
Gmina Sieradz (woj. łódzkie, pow. sieradzki)
(1)
Grecja
(1)
Irak
(1)
Islandia
(1)
Japonia
(1)
Kambodża
(1)
Kresy wschodnie Rzeczypospolitej
(1)
Kuba
(1)
Mazury
(1)
Meksyk
(1)
Nowa Anglia (Stany Zjednoczone ; region)
(1)
Paryż (Francja)
(1)
Powiat sieradzki (woj. łódzkie)
(1)
Procida (Włochy ; wyspa)
(1)
Sieradz (woj. łódzkie ; okolice)
(1)
Stambuł (Turcja)
(1)
Sycylia (Włochy ; wyspa)
(1)
Tajpej (Tajwan)
(1)
Tajwan
(1)
Tyniec (Kraków ; część miasta)
(1)
Uganda
(1)
Watykan
(1)
Województwo łódzkie (1999- )
(1)
Łódź (woj. łódzkie)
(1)
Świat
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(112)
Poradnik
(88)
Publikacja bogato ilustrowana
(88)
Przepisy kulinarne
(64)
Opracowanie
(11)
Publikacje dla dzieci
(5)
Wydawnictwa popularne
(5)
Opowiadania i nowele
(4)
Pamiętniki i wspomnienia
(4)
Powieść obyczajowa
(4)
Przewodnik turystyczny
(4)
Autobiografia
(3)
Wywiad-rzeka
(3)
Felieton
(2)
Gry
(2)
Powieść
(2)
Publicystyka
(2)
Relacja z podróży
(2)
Biografia
(1)
Esej
(1)
Fantastyka
(1)
Informator
(1)
Kryminał
(1)
Książki kucharskie
(1)
Kulinaria
(1)
Mapa turystyczna
(1)
Opowiadania i nowele obyczajowe
(1)
Opowiadania i nowele przygodowe
(1)
Podręcznik
(1)
Poradniki
(1)
Powieść biograficzna
(1)
Powieść przygodowa
(1)
Przewodnik tematyczny
(1)
Reportaż
(1)
Romans
(1)
Saga rodzinna
(1)
Wydawnictwa ilustrowane
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(218)
Medycyna i zdrowie
(64)
Styl życia, moda i uroda
(24)
Historia
(11)
Podróże i turystyka
(6)
Hobby i czas wolny
(5)
Etnologia i antropologia kulturowa
(3)
Rozwój osobisty
(3)
Chemia
(2)
Dom i ogród
(2)
Edukacja i pedagogika
(2)
Geografia i nauki o Ziemi
(2)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(2)
Psychologia
(2)
Kultura i sztuka
(1)
Nauka i badania
(1)
Praca, kariera, pieniądze
(1)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
242 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
"W ostatnich latach wydano wiele książek znakomitych szefów kuchni propagujących nowoczesną kuchnię polską, ale często są to propozycje nie dla kucharzy amatorów ale dla zaawansowanych, wyposażonych w kosmiczny sprzęt. Trudno w przeciętnym polskim M3 operować ciekłym azotem, pistoletem wędzarniczym, strzelającym cukrem czy maszyną sous vide. Moja książka jest dla tych wszystkich, którzy mają w kuchni sprzęt podstawowy - nóż, deskę do krojenia, garnek i blender. Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, ale chcą zaskoczyć siebie i gości dobrze znanymi daniami przyrządzonymi i podanymi inaczej. Zatem noże w dłoń, para buch, wyobraźnia w ruch! Witajcie w świecie kolorowych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem. Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołąbków będzie z Wami!" (Kasia Bosacka)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Z książki można dowiedzieć się naprawdę wszystkiego o ziemniakach! Są tanie, łatwo je kupić i ugotować, wszyscy je lubią i dlatego są częstym składnikiem dań. W poradniku znajduje się 55 przepisów na smaczne dania na bazie ziemniaka z serem, ziołami, rybami, mięsem lub jarzynami. Receptury podzielone zostały na dwa obszerne rozdziały – przepisy podstawowe oraz dania ze świata. Z ziemniaków przygotować można między innymi: tortillę, zupę z różowym czosnkiem, pulpety z brokułami, można je nadziać kiełbasą chorizo i oliwkami albo zapiekać z serem camembert... Do przygotowania pysznych dań wystarczy 15 minut.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
"Z warzyw można zrobić wszystko" – właśnie tak! I mamy na to 100 dowodów w postaci sprawdzonych przepisów na znakomite dania główne, ciasta, desery, przetwory i inne specjały. Zgodnie z najnowszymi trendami dietetycznymi to warzywa powinny zajmować najważniejsze miejsce w naszym menu, gdyż są pełne wartości odżywczych, zapobiegają chorobom i mają niewielką kaloryczność. Wobec tak wielu korzyści zdrowotnych płynących z ich spożywania czas zmienić swoje przyzwyczajenia – na warzywne!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Forma i typ
Odbiorca
Przynależność kulturowa
Dziedzina i ujęcie
Poziom: II
Klasyfikacja: Op
Książka
W koszyku
Zupa dobra na wszystko / Jolanta Naklicka-Kleser. - Wydanie I. - Poznań : Dom Wydawniczy Rebis, 2020. - 242, [2] strony : ilustracje ; 22 cm.
Jolanta Naklicka-Kleser, znana z kuchni programu „Pytanie na śniadanie”, podaje 100 autorskich przepisów. Znajdziesz tu zupy rozgrzewające i regenerujące, doskonałe na upały, ale też na chłodne jesienne popołudnia. Nie zabraknie przepisów na zupy, które poprawią... nastrój, a także wykwintnych zup idealnych na przyjęcia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przynależność kulturowa
Dziedzina i ujęcie
Przekonaj się, że domowy wyrób nabiału może stać się pasjonującym hobby ! W niniejszej książce znajdziesz receptury nie tylko na wyborne sery miękkie (np. mozarellę czy ricottę), ale także na smakowite sery twarde i półtwarde (np. goudę czy parmezan) oraz na masło i napoje mleczne. Wszystkie specjały niewątpliwie zachwycą smakiem domowników oraz gości. Dzięki tej publikacji wyrabianie serów, masła czy kefiru stanie się naprawdę proste, nawet dla osób niemających doświadczenia w tej dziedzinie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce: Ponad 130 przepisów dla dziecka i całej rodziny.
Gill Rapley (pielęgniarka i mama) i dziennikarka Tracey Murkett zaproponowały rewolucyjne podejście w kwestii rozszerzania diety niemowląt. Metoda BLW zakłada pominięcie etapu papek i pozwala dziecku uczestniczyć w domowych posiłkach już od pierwszych chwil. Książka zachęca do wypróbowania - cała rodzina może pomóc maluchowi stać się wytrawnym smakoszem!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jedzenie i inne namiętności / Maia Sobczak. - Wydanie I. - Kraków : Wydawnictwo Znak, 2021. - 271, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 26 cm.
Maia Sobczak, autorka bloga QMAM KASZE, mistrzyni kuchennych improwizacji, zaprasza w zmysłową kulinarną podróż. Dzięki jej prostym, ale zaskakującym przepisom, które łamią kulinarne konwencje, pozwolisz sobie na prawdziwą ucztę. Bez pośpiechu. Każdego dnia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Para w kuchni / Karolina i Maciej Szaciłło. - Warszawa : Wydawnictwo Zwierciadło, copyright 2017. - 231, [9] stron : ilustracje kolorowe, fotografie ; 22 cm.
W światowych kuchniach znaleźć można mnóstwo parowanych pyszności. Azjaci parują niemal przeźroczyste pierożki z ciasta ryżowego, przez których cieniutką strukturę prześwitują kawałki glonów, owoców morza i warzyw. W Indiach przy pomocy pary powstają muthie, czyli klopsy z ciecierzycy i dyni. W Wielkiej Brytanii paruje się pudding chlebowy, w Polsce – kluski, a w Czechach – knedliczki. Jeśli do tej pory nie poznałeś zalet parowanych smakołyków – najwyższy czas to zmienić
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Słodki świat Ewy Wachowicz / Ewa Wachowicz. - Wydanie 3. - Kraków : Promiss, 2009. - 207, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
Przynależność kulturowa
Dziedzina i ujęcie
W "Słodkim świecie" każdy znajdzie coś dla siebie. W książce są przepisy na tradycyjne polskie desery, oryginalne receptury przywiezione z podróży po świecie, wreszcie przepisy z programów kulinarnych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. W 64
Książka
W koszyku
Na okładce: Autorki z finałowej trójki konkursu Blog Roku 2014 w kategorii Kulinarne. 150 zdrowych i prostych przepisów dla dzieci i całej rodziny
W tej domowej książce kucharskiej znajdziesz: przepisy, które możesz zastosować od samego początku rozszerzania diety, i takie, które zasmakują starszemu dziecku i rodzicom; potrawy tradycyjne, a także wegańskie, bezglutenowe czy bez nabiału; pomysły na smaczne śniadania i obiady oraz dania, które możesz zabrać ze sobą na wycieczkę; pyszne desery, które - jeśli chcesz - możesz przygotować bez dodatku cukru. Każdą z tych potraw przyrządzisz szybko i łatwo z dostępnych składników. Odkryj radość gotowania razem z dzieckiem. Smacznego!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zamień chemię na jedzenie / Julita Bator. - Kraków : Znak, 2013. - 286, [2] strony ; 21 cm.
Autor
Gatunek
Dziedzina i ujęcie
Na okł.: czy wiesz, co jest w ketchupie, jogurcie, batoniku, które kupujesz bez zastanowienia?
Co to znaczy zdrowo się odżywiać? Zacznij od unikania chemicznych dodatków. Nie tylko nie są potrzebne, one szkodzą! Jednego czekoladowego batona można przegryźć bez obaw, ale rozmaite barwniki, słodziki, wzmacniacze smaku i aromaty zjedzone także w płatkach śniadaniowych, w domowej(!) zupie czy lodach sumują się. I rujnują twoje zdrowie. Są przyczyną alergii, niestrawności, złego samopoczucia, a być może także zespołu ADHD.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kuchnia dwudziestolecia : co i jak jadano / Agnieszka Jeż. - Warszawa : RM, 2016. - 182 strony : ilustracje ; 24 cm.
Temat
Dziedzina i ujęcie
Kuchnia polska dwudziestolecia międzywojennego była zróżnicowana i wielosmakowa. Łączyła w sobie polską tradycję wyrosłą na gruncie szlacheckim, elementy kuchni kresowej, francuską nutę i zapożyczenia z kuchni żydowskiej. Przechodziła przeobrażenia wymuszone warunkami ekonomicznymi. Zwłaszcza w miastach polubiono nowoczesne, proste i szybkie potrawy. Kuchnia ziemiańska zmieniała się wolniej. Tutaj gotowano - tłusto, ciężko i pracochłonnie - choć zapewne bardzo smacznie. Książka zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych dwudziestolecia. Oprócz interesujacej części historycznej, w książce czytelnicy znajdą 100 przepisów na rózne potrawy na co dzień i od święta. Wszystkie można z łatwością wykonać.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ziołowe gotowanie / Stefania Korżawska. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Corsam, 2012. - 143 strony ; 21 cm.
(Twoje Zdrowie - Corsam)
Forma i typ
Przynależność kulturowa
Dziedzina i ujęcie
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wybór przepisów na zupy będące smacznym i sycącym posiłkiem, dzięki któremu możemy szybko się rozgrzać, wrócić do zdrowia w czasie rekonwalescencji, oczyścić organizm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Z Różnych Stron Świata)
Chleb na ciemnym piwie, na kwaśnym mleku, z jogurtem, pietruszką lub anyżkiem - moda na domowe wypieki powraca. Dzięki tej książce możesz samodzielnie upiec wspaniałe chleby: z ziarnami, ziołami, wiejskie na naturalnym zakwasie. Będą idealne na kanapki z wędliną, serem czy świeżym twarożkiem. Szwedzkie bułki z cynamonem, prowansalskie podpłomyki z szafranem lub niemieckie precle możesz podać na podwieczorek. Niebanalnym dodatkiem do sałatek mogą być pieczywa słodkie - z tartymi jabłkami, figami i orzechami. Pieczenie tych rarytasów nie jest trudne, a na ciasto nie potrzeba wielu składników. Podając samodzielnie upieczony chleb, mile zaskoczysz swoich gości.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej